Литовецът Рамунас Навардаускас, който има етапни победи в "Тур дьо

...
Литовецът Рамунас Навардаускас, който има етапни победи в "Тур дьо
Коментари Харесай

Литовец с етапни победи в Тур дьо Франс и Джиро д'Италия ще кара в Обиколката на България

Литовецът Рамунас Навардаускас, който има етапни победи в "Тур дьо Франс " и "Джиро д'Италия ", удостовери присъединяване си в 67-мата Обиколка на България, оповестиха уредниците. Състезанието започва на 27 юли в София и ще приключи на 31 юли в Бургас. Колоездачът на Nippo Delko One Provence изпрати обръщение към българските почитатели на колоезденето.

"Здравейте, България. Нямам самообладание да се състезавам. Никога не съм бил в страната, само че съм чувал доста хубави неща ", сподели Навардаукас във видеообръщение. 32-годишният Навардаускас е настоящ първенец на Литва в общия старт, а в кариерата си има общо 14 професионални победи.

Най-значимите измежду тях е в 11-ия стадий в Обиколката на Италия през 2013 година, когато Навардаускас печели от отделяне с повече от минута пред втория Даниел Ос. През 2014 година Навардаускас печели и 19-ия стадий в "Тур дьо Франс ", като удържа офанзивата на спринтьорите на финала в Бержерак.

През 2015 година литовецът печели бронзов орден в общия старт на международното състезание в Ричмънд, Съединени американски щати. Участник на олимпийските игри в Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016. В кариерата си Навардаускас е стартирал в осем огромни обиколки (пет пъти "Тур дьо Франс " и три пъти "Джиро дТИталия "), като е приключил във всяка една от тях. Общо 12 пъти влиза в топ 10 в обособени стадии. Прекарва общо осем сезона в тимове от Световния тур (Garmin, Cannondale и Bahrain Merida). От 2019 година е част от Nippo Delko One Provence.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР