Литиево-йонното хранилище на енергия, построено от Tesla, неотдавна навърши една

...
Литиево-йонното хранилище на енергия, построено от Tesla, неотдавна навърши една
Коментари Харесай

За една година Австралия икономиса $40 милиона от акумулаторната станция на Tesla

Литиево-йонното вместилище на сила, издигнато от Tesla, наскоро навърши една година и специалистите пресметнаха, каква тъкмо е изгодата от тази апаратура.

„Голямата батерия“  Powerpack с потенциал 100 MWh, която може да подава електрическа сила с мощ 129 W, бе конфигурирана в щата Южна Австралия на 1 декември 2017 година. През миналата една календарна година акумулаторната станция на Tesla е икономисала на потребителите към $40 милиона. С тази сума са намалели заплащанията за услугите на локалната енергийна мрежа FCAS. Освен това, енергийното вместилище е трансформирало самия принцип на работа на енергийния пазар на щата, като възроди конкуренцията и рекордно понижи цените на електрическата сила.

Акумулаторната станция Hornsdale Power Reserve принадлежи на компанията Neoen. През първите 6 месеца тя възвърна $17 милиона от направената инвестиция в размер на $66 милиона за строителството на хранилището.

Тези $40 милиона донесе контракта с управляващите на Южна Австралия, съгласно който щатът всекидневно употребява 70% от мощността на „голямата батерия“, а останалите 39 MWh са оставени за непредвидени обстановки.

Хранилището на сила на Tesla напълно размени газовите електроцентрали, осигуряващи студения запас на Австралия. Освен това, при екстрено прекъсване на тока батерията на Tesla реагира незабавно. Докато газовите турбини имат потребност от много време с цел да започват.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР