Литературна среща се състоя в културно-информационен център „Безистена Дарение на

...
Литературна среща се състоя в културно-информационен център „Безистена Дарение на
Коментари Харесай

Петър Кънев направи дарение на 700 книги за 15 ямболски училища

Литературна намира се състоя в културно-информационен център „ Безистена " Дарение на 700 книги на 15 ямболски учебни заведения направи националният представител Петър Кънев в родния му град Ямбол. Благородната самодейност е подкрепена и от зам.-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин и се реализира взаимно с издателство „ Захарий Стоянов ".

Дарението на книги от български създатели беше направено на литературна среща в културно-информационен център „ Безистена " в Ямбол, която се организира в навечерието на 24 май. На нея бяха показани и последните произведения на ямболските създатели - писателя Любомир Котев и поета Тенко Тенев. „ Аз съм безпределно обвързван с моя роден град и по тази причина взехме решение със съидейници да създадем едно положително дело за библиотеките на ямболски учебни заведения ", сподели Петър Кънев.

Той посочи, че дарението е и в памет на умрелите му родители, които са били учители в Ямбол - майка му е била над 30 години учител по математика, а татко му е бил дълготраен шеф на ОУ „ Христо Смирненски " в града. „ Петър Кънев е един от дребното модерни донори, ктитори и спомоществователи. От Ямбол до Бургас в редица градове и техните читалища и учебни заведения са получавали дарения на книги на български създатели от него ", акцентира издателят Иван Гранитски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР