Литературен клуб Перото вече има своя книжарница, открита в последния

...
Литературен клуб Перото вече има своя книжарница, открита в последния
Коментари Харесай

НДК откри нова книжарница на "Перото"

Литературен клуб " Перото " към този момент има своя книжарница, открита в последния ден от Панаира на книгата. Идеята е на управлението на Национален замък на културата.

" С откриването на новата книжарница бихме желали с изключение на да разтеглим активността на Национален център за книгата, който за 2019 година има огромни упоритости за развиване, също по този начин да протегнем ръка и към всички издатели и хора, които имат отношение към литературата, към Асоциация българска книга за идната година ", е подчертал Борислав Велков, ръководителя на Борда на шефовете на НДК. " Ще стартираме 2019 година под мотото " НДК отворен за хората " и в центъра още веднъж ще бъде културата с всички пространства в НДК ", е допълнил той.

В книжарницата ще се случват литературни срещи с писатели, дребни четения и разпределяне на подписи. Всички доходи от Литературен клуб " Перото " и от книжарница " Перото " ще отиват за стратегиите на Националния център за книгата. Амбицията е да бъде не следващата книжарница, в която да има всички книги или най-продаваните книги, а да бъде място, което да култивира книжовен усет. Идеята ни е да има към 3000 подбрани заглавия, а това да бъде най-интересното като литературни достижения в българския книгоиздателски подтекст, е показал шефът на Национален център за книгата Светлозар Желев. Ще има български създатели, лирика, само че и висококачествена преводна литература. Селекцията за книгите ще бъде направена дружно с издателствата, тъй като задачата е тази книжарница да бъде витрина на българското книгоиздаване, показват още основателите.

Ръководството на НДК благодари на министъра на културата Боил Банов за оказаната поддръжка. От министерството подаряват на Центъра за книгата две издания на " Лондонското четириевангелие " на Цар Иван Александър и " Шедьоври на българската иконопис " от началото на 19 век.

Книжарница " Перото " отваря порти в понеделник, в 10.00 часа и ще работи седем дни в седмицата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР