Литературен клуб Перото“ вече има своя книжарница. Идеята е на

...
Литературен клуб Перото“ вече има своя книжарница. Идеята е на
Коментари Харесай

НДК откри новата книжарница на `Перото`

Литературен клуб „ Перото “ към този момент има своя книжарница. Идеята е на управлението на НДК в лицето на ръководителя на Борда на шефовете – Борислав Велков и изпълнителният шеф – Ангел Митев. 

„ С откриването на новата книжарница бихме желали с изключение на да разтеглим активността на Национален център за книгата, който за 2019 година има огромни упоритости за развиване, също по този начин да протегнем ръка и към всички издатели и хора, които имат отношение към литературата, към Асоциация българска книга за идната година “, акцентира Борислав Велков.

По думите му миналата година е била извънредно сполучлива с всички дребни и огромни събития, изключително Европредседателството, които са се случвали в НДК при голяма посещаемост. „ Ще стартираме 2019 година под мотото „ НДК отворен за хората “ и в центъра още веднъж ще бъде културата с всички пространства в НДК “, добави още Велков.

Директорът на Национален център за книгата – Светлозар Желев разкри, че в книжарницата ще се случват литературни срещи с писатели, дребни четения и разпределяне на подписи.

„ Всички доходи от Литературен клуб „ Перото “ и от книжарница „ Перото “ ще отиват за стратегиите на Националния център за книгата. Амбицията е да бъде не следващата книжарница, в която да има всички книги или най-продаваните книги, а да бъде място, което да култивира книжовен усет. Идеята ни е да има към 3000 подбрани заглавия, а това да бъде най-интересното като литературни достижения в българския книгоиздателски подтекст. Ще има български създатели, лирика, само че и висококачествена преводна литература. Селекцията за книгите ще бъде направена дружно с издателствата, тъй като задачата е тази книжарница да бъде витрина на българското книгоиздаване “, показа Светльо.

Ръководството на НДК изрече специфичните си благодарности към Министъра на културата Боил Банов за оказаната поддръжка. От министерството подариха на Центъра за книгата две прелестни издания на „ Лондонското четириевангелие “ на Цар Иван Александър и „ Шедьоври на българската иконопис “ от началото на 19 век.

Книжарница „ Перото “ отваря порти в понеделник, тъкмо в 10:00 часа и ще работи седем дни в седмицата, а всички другари на книгите са добре пристигнали.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР