Литературата не бива да се свързва с ежедневието. Писането е

...
Литературата не бива да се свързва с ежедневието. Писането е
Коментари Харесай

Красимир Димовски: Писането е състояние, от което излизам що...

Литературата не трябва да се свързва с всекидневието. Писането е положение, което оставям щом съм на работа, а там влизам в всекидневието. Това показа с читатели писателят и публицист във  в. „ Марица “ и marica.bg Красимир Димовски. Снощи в камерната зала на ч. „ Заря “ в Хасково той показа последните си две книги- „ Момичето, което предсказваше предишното “, излязла предходната година,  и най-новата- „ Ловецът на русалки “. 

3 новели за любовта и яростта съдържа последната книга на създателя.Това са три истории, пропити с мистика, вълшебна еротика и драматизъм, олекотен с хумористични обстановки.  Те се случват в един дребен свят. Достатъчна ми е една дребна географска територия сред две могили, с цел да открия всемирен полезности, споделя Димовски. При него това са освен истории, а положения, добавя Ели Видева, която нощес показа книгите. 

Димовски е бил дебютант на литературния конкурс „ Южна пролет “ през 1988 година Тогава първата му книга „ Ние, кавалеристите “ не бе оценена справедливо, а повода се оказа присъединяване в състезанието на близка на соцвеличието Мара Малеева, описа Видева.  Тогава нямаше премия за прозаичност, книгата бе неглижирана, само че пък геният на Димовски избухна въпреки и много по- късно, добави тя. 

Той е създател и на „ Райската градина “, а  невръстните разкази в  „ Момичето, което предсказваше предишното “  , завоюваха премията на Съюза на българските писатели.  Успех чака и последната му книга, сподели издателят Стойо Валтоломеев, шеф на „ Хермес “. Той показа, че следващата година ще излезе и разказ на Димовски, само че остави в загадка името и сюжета. Нека в този момент читателите се насладят на новелите в „ Ловецът на русалки “, сподели той.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР