Литекс нанесе първо поражение на ЦСКА 1948 в двубой от

...
Литекс нанесе първо поражение на ЦСКА 1948 в двубой от
Коментари Харесай

Литекс матира ЦСКА 1948, гостите с първо поражение

Литекс нанесе първо проваляне на ЦСКА 1948 в дуел от 10-ия кръг на Втора лига. Победното попадение пристигна в 74-ата минута, когато прецизен беше Георги Иванов. Това беше и първо проваляне на отбора на Петко Петков в формален мач от старта на сезона.

В 74-ата минута на дуела с отдалечен шут Георги Иванов прониза вратата на Наумов и изведе Литекс напред в резултата.

Най-чистата обстановка пред гостите пристигна в 10-ата минута, когато след неточност в защитата на домакините и на вратаря Петров, Тони Иванов имаше опцията да се разпише, само че не уели празната врата. Домакините отвърнаха с удар на Тонислав Йорданов в 21-ата минута, само че вратарят Наумов беше на равнище и улови топката.

В 31-ата минута на дуела след осъществяване на директен свободен удар, Тонислав Йорданов в опита си да почисти кълбото щеше да си означи автогол. Осем минути по-късно Йорданов от директен свободен удар не сполучи да порази Наумов.

През втората част първата сериозна заплаха пристигна в 52-ата минута, когато Тонислав Йорданов от директен свободен удар стреля рисково, само че Наумов с котешки инстикт се оправи със обстановката. Малко по-късно Чавдар Ивайло опита нещо забавно, само че не сполучи да се разпише.

Така се стигна до 74-ата минута, когато Иванов прониза Наумов. В края на дуела домакините имаха опция да осъществят и втори гол, само че Йорданов от преференциална позиция не откри задачата. Така в последна сметка Литекс завоюва дуела и към този момент има 14 точки и е на 6-ата позиция. ЦСКА 1948 е на първото място с актив от 24 точки.

Литекс - ЦСКА 1948 1:0
голмайстор: 1:0 Георги Иванов (74)


Ето и съставите на двата тима:

Литекс: Петров, Мицаков, Николов, Ганев, Минков, Иван Иванов, Димитров, Георги Иванов, Капитанов, Митрев, Йорданов

ЦСКА 1948: Наумов, Александров, Христов, Дяков, Атанасов, Сандански, Иванов, Шопов, Ивайлов, Денислав Александров, Гущеров

основен арбитър: Стефан Павлов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР