ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Избирателите в Арканзас могат да

...
ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Избирателите в Арканзас могат да
Коментари Харесай

Гласоподавателите в Арканзас могат да влязат в история с 2 надпревари за Върховния съд, включително претъпкана надпревара за върховен съдия

ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Избирателите в Арканзас могат да влязат в история в две съревнования за Върховния съд на щата на изборите във вторник с претенденти се състезава да стане първият определен негър арбитър и първата жена, определена да управлява съда.

Състезанията биха могли също да разширят въздействието на републиканския губернатор Сара Хъкаби Сандърс, проправяйки пътя й да назначи нови съдии след консервативния групи похарчиха доста през последните години, пробвайки се да тласнат съда още повече надясно.

Трима от седемте съдии в съда – Карън Бейкър, Барбара Уеб и Ронда Ууд – се състезават против някогашния щатски законодател Джей Мартин за основен арбитър. Ако нито един от претендентите не завоюва болшинство, първите двама ще преминат към балотаж през ноември.

Четиримата се кандидатират за правоприемник на основния арбитър Дан Кемп, който беше определен за първи път през 2016 година и не се кандидатира за преизбиране. Победа на един от тримата заседаващи съдии ще даде на съда първата жена, и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР