Лисици са налазили криводолското село Лесура, но местната управа засега

...
Лисици са налазили криводолското село Лесура, но местната управа засега
Коментари Харесай

Бесни лисици нападнаха криводолско село, хората в паника!

Лисици са налазили криводолското село Лесура, само че локалната администрация към този момент не подхваща нищо, с цел да спре терора на хищниците, оплакаха се в „ Конкурент “ няколко от жителите на обитаемото място.
Според тях лукавите животни освен нападали кокошките им в дворовете, само че и съумели да се „ заселят “ в покрайнините на Лесура. Жителки на селото настояват, че в необитаеми къщи в покрайнините на селото им даже имало леговища, в което най-малко едно лисиче семейство отглежда дребните си.
Според бабите от Лесура, нападенията над пернатите домашни животни е най-малкият проблем. Те имат съмнения, че част от лисиците са заболели от бяс, тъй като се държат предизвикателно, когато биват подгонени. Хищниците станали толкоз безстрашни, че някои поданици на Лесура се принудили да връзват кучетата си пред кокошарниците, само че и това не помогнало.
До публицистичното привършване на броя не успяхме да се свържем с кмета на Лесура Евгени Димитров.
Според законите в България, отстрелът на лисици е целогодишен, само че би трябвало да бъде осъществяван от членове на съответната ловна дружинка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР