Лишен от свобода заведе иск срещу затвора в Пловдив, тъй

...
Лишен от свобода заведе иск срещу затвора в Пловдив, тъй
Коментари Харесай

Затворник от Пловдив заведе дело, че го оставяли гладен

Лишен от независимост заведе иск против пандиза в Пловдив, защото бил гладен. Мъжът, който е наказан с доживотна присъда заведе иск за 2000 лв., защото храната не му стигала и по този начин му били нарушени правата, оповестява "Трафик ".

Мъжът постъпил в пандиза под тепетата през 2009 година. Той е бил приет за отговорен за тежко съзнателно закононарушение и изтърпява наказване "доживотен затвор без право на подмяна ". В рамките на 10 години той е сменял три килии на три разнообразни поста в пандиза.

През последната година той непрестанно се оплаквал, че е гладен и че храната не му стига. Така той завежда иск в Административен съд против мястото за изтърпяване на наказванията.

В правосъдна зала били доведени двама негови съкилийници, единият със същата присъда – пожизнен затвор. Другият пък е осъден със 17 години отнемане от независимост.

И двамата пандизчията обаче разказали радикално друга версия за храната зад решетките. Те са били удовлетворени от менютата, от метода на подготвяне и количествата. Единият от тях даже споделил, че постоянно от дажбата си не можел да изяде всичко.

Доживотно наказания споделил още, че всеки ден им сервират зеленчуци и мляко – кисело или прясно. По меню им се поставят и плодове за десерт, като главно били ябълки. На всеки се поставят по две, само че от време на време готвачката им дава повече. Повече храна се дава и по нейна преценка.

Осъдения на 17 години затвор пък добавил, че не на всеки се поставя цяла кофичка кисело мляко. Получавали ги единствено тези, които работят.

В съвещание в Административен съд били показани наредбите за изхранването на лишението от независимост, както и таблиците за количество и качество. Посочени са и съответните менюта за седмица.

От документите обаче са били установени разлики, които се изясняват със сезонността на дадени плодове, зеленчуци и други артикули. Пример за това са млеката и млечните артикули. Ако дневно е предоставено обещано количество мляко, то то се компенсира със сирене или кашкавал.

Поради това съда остави и без почитание претенцията на пандизчията. Магистратите отхвърлиха желае му, като му отсъди разноските за делото. Лишеният от независимост ще би трябвало да заплати 150 лв. за експертизата, направена на храната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР