Лишен от свобода, излежаващ 6-годишна присъда в затворническото общежитие в

...
Лишен от свобода, излежаващ 6-годишна присъда в затворническото общежитие в
Коментари Харесай

30-г. затворник в Самораново: Изолираха ме с болни от К-19, а съм здрав, счупих...

Лишен от независимост, излежаващ 6-годишна присъда в затворническото общежитие в дупнишкото село Самораново, оповестил гладна стачка описа за какво е минал към тази последна мярка, написа Струма,бг. Ето какво описа той по телефона:

“Казвам се Камен Райчов Георгиев, на 30 години съм, от Дупница. Във вторник разгласих гладна стачка. Бях докаран до тази прекаленост, откакто ме настаниха при още 5-има мъже, изолирани с Ковид-19.

Аз се усещам добре, нямам температура и се опасявам да не се заразя. Вчера /б.р. петък/ едно от момчетата се утежни и беше закарано в болница. Исках да ме пуснат при другите пандизчии и да не съм изолиран, само че не ме пуснаха. Тогава счупих вратата на стаята и ме закопчаха с белезници, сякаш да се успокоя, а надзирателят стартира да ме бие, до момента в който съм с вързани ръце. Вярно, сбъркал съм пред закона и си претърпявам наказването, само че да ме бият като животно не съм склонен.

Елате и вижте какво става в общежитието. Остават ми още месец и половина от присъдата. Не знам дали ще оцелея при този тормоз. Признавам си, наказан съм на 6 години и половина затвор за разпространяване на опиати. Докато бях в пандиза, родителите ми починаха. Няма на кого да се опра”, описа Камен Георгиев.

Преди няколко дни близки на лишени от независимост с паника споделиха, че измежду настанените в общежитието в Самораново има инфектирани с Ковид-19, а всички 120 пандизчии употребяват обща миялна и баня.

Вчера от ГДИН изпратиха имейл, в който декларират: “В затворническото общежитие от открит вид Самораново са регистрирани два случая на инфектирани с Ковид-19 лишени от независимост.

Същите са изолирани и са под наблюдаване от медицинските експерти от Медицинския център при пандиза в Бобов дол. Болните получават предписаните от външни експерти лекарства.

Същите не употребяват общи пространства и санитарни възли взаимно с другите наказани лица. Лишените от независимост неотложно са изолирани. Извършени са изключителни дезинфекционни мероприятия и са подхванати нужните противоепидемични ограничения за ограничение разпространяването на вируса”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР