Лишаване от свобода до 2 години и глоба в размер

...
Лишаване от свобода до 2 години и глоба в размер
Коментари Харесай

2 г. затвор и 5000 лв. глоба за изгаряне на боклуци

Лишаване от независимост до 2 години и санкция в размер от 2000 до 5000 лева Такива драконовски ограничения плануват измененията на Наказателния кодекс в случаи на изгаряне на огромни количества отпадъчни масла, всевъзможни разновидности на нефтопродукти, каучук, пластмаса и текстил. Предложенията са на депутати от ГЕРБ и ще бъдат импортирани през днешния ден, а повода е зачестилите сигнали за замърсяването на въздуха в София и други огромни градове.

За по-леки нарушавания е планувано наказване до 1000 лева и пробация. Друго предложение за смяна е по сигнал, с решение на съда, да могат да се вършат инспекции и по домовете, дали се изгарят боклуци за отопление. " В момента има административни наказания. Общината непрекъснато прави инспекции, само че те обгръщат единствено тези, които са хванати на открито да горят нерегламентирани боклуци. Идеята ни в законопроекта е когато това се инкриминира, с решение на съд, да се направи инспекция.

„ Да не се заловен единствено тези, които горят гуми на открито, само че и тези, които го вършат у дома ", сподели пред " 24 часа " депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, който е един от вносителите на предложенията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР