Липсват следприватизационни ангажименти за повечето предприятия, придобити от Николай Банев

...
Липсват следприватизационни ангажименти за повечето предприятия, придобити от Николай Банев
Коментари Харесай

Разкриха ги! Ето как Баневи са приватизирали...

Липсват следприватизационни задължения за множеството предприятия, добити от Николай Банев през Агенцията за приватизация. Това демонстрира информация на БТВ.

Единственото условие на страната при продажбата на фабрики и сдружения е било новият притежател да заплати цената за покупката.

През Агенцията за приватизация Николай Банев купува мажоритарните дялове на няколко огромни предприятия. Повечето от тях от години към този момент не съществуват. Сделките минават през сдруженията „ АКБ Актив ” и „ АКБ Форес ”.Така Банев придобива главните пакети от цех „ Полимери ”, от „ Топлофикация-Ямбол ”, от топлофикацията в Казанлък. Също и от завода за електромотори „ Елма ” в Троян. Всички те през днешния ден не работят.

Фамилията се снабдява и с 60% от ваканционно населено място „ Русалка ”, както и 80% от капитала на „ Алеко спорт ”, сега в разпродажба. Всичко това – за 16 милиона $ и над 3 милиона лв..Освен това, компании свързани с Баневи получават миноритарни дялове от други сдружения. А посредством боновете и всеобщата приватизация Баневи се снабдяват и с мажоритарните пакети.

От прокуратурата пресметнаха, че предприятията, доведени до съсипия, са над 130. По информация на bTV проверяващите, с изключение на към „ Полимери ” са насочили вниманието си и към разграбването на „ Топлофикация-Казанлък ”, добита напълно от АКБ за 1,6 млн. лева.Днес от сдружението са останали единствено руини и мемоари, а точно на Нова година през 2005 година парното стопира. Хората си спомнят по какъв начин безусловно се е наложило да оцелеят през дългата зима.Сходна орис има и заводът за роботостроене в Стара Загора, където в миналото работели 1200 души и на които Банев обещавал ярко бъдеще. Фалитът пристигнал единствено за 6-7 месеца.

Сходна е ориста на химическия цех „ Панайот Волов ” в Шумен. Перлата в короната – Ваканционното населено място „ Русалка ”, се пази като военна база.

Самият Банев в никакъв случай не е отричал, че бизнес и политика вървят ръка за ръка. Бизнесменът дефинира политиката като „ най-пряката и бърза опция да станеш богат в изявление през 2013 година Тогава Банев описа по какъв начин е помагал на Българска социалистическа партия по времето, когато партията не е можела да заплаща сметки и заплати, „ включително и на Станишев ”.

На държавното обвиняване бяха нужни години, с цел да разбере, че добитите от Банев предприятия се водят към банкрут.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР