"Липсващ член на СИК пречи на Общинската избирателна комисия във

...
"Липсващ член на СИК пречи на Общинската избирателна комисия във
Коментари Харесай

Член на СИК избяга и не могат да приключат изборите във Враца, издирват я с полиция

"Липсващ член на СИК пречи на Общинската изборна комисия във Враца да завърши работата си ", разгласи ръководителят Момчил Петров.
„ Работата на комисията мина доста добре, от 7 часа сме завършили обработката на 109 секционни комисии, само че търсям изчезналата госпожа - член на комисията в последната секция при учебно заведение „ Васил Левски “.
"Обърнахме се към полицията документално, с цел да я откри и да приключим изборните резултати. За да се оформят книжата, тя би трябвало да участва, не подвига телефона си даже на партията, която я е изпратила “.
Това е причина за забавянето на резултатите ", изясни още Петров. „ Въпреки неналичието на дефинитивни резултати, ясна е успеха за един от претендентите. Преднината му е доста огромна и резултатите от последната секция не биха трансформирали вота за избора на кмет в града “, разяснява той.
Изборните резултати за претендентите за общински съветници също няма да се повлияят и не се чака смяна в мандатите. „ Все още чакаме окончателните резултати и не можем да пренареждаме листите Нямаме изчислени мандати още “.
През новата седмица се чакат балотажи за кметове на 6 или 7 кметства в общината. Според Момчил Петров, огромният брой недействителни бюлетини - над 5 600, се дължи на неправилното отчитане единствено и само на преференциалния избор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР