Липсва задължително аварийно оборудване в градския транспорт в София. За

...
Липсва задължително аварийно оборудване в градския транспорт в София. За
Коментари Харесай

Градският транспорт в София без задължително аварийно оборудване

Липсва наложително спешно съоръжение в градския превоз в София. За това сигнализираха от гражданската самодейност " Спаси София ". Застрашени ли са пасажерите в столичните рейсове и трамваи ревизира Кристина Газиева.

В някои от рейсовете липсват спешните чукчета, с които би трябвало да се счупи стъклото, при положение на случай.

Столичани признават, че не се усещат сигурни в градския превоз. По думите им транспортните средства не са оборудвани задоволително добре за изключителни обстановки.

В други рейсове липсва и спешен кран, който е демонтиран или строшен. Това значи, че вратата не може да се отвори при проблем – пожар или случай, изясни Андрей Зографски от гражданската самодейност " Спаси София ".

От Столичния автотранспорт имат пояснение за неналичието на спешното съоръжение.

„ Това се дължи на „ добросъвестните” пасажери, които смъкват чукчетата и си ги взимат с тях. Същата е историята и с крановете, които се употребяват за спешните порти. Те се чупят”, съобщи Владимир Коцев, зам-изпълнителен шеф на Столичния автотранспорт.

Активистите от „ Спаси София” виждат пропуск и в новите зелени трамваи. На спешните кранове е сложена пластина, която обърква пасажерите и те мъчно могат да схванат по какъв начин се деблокира кранът.

Според специалистите пластината е поставена за да се избегне случайното прилагане на крана в ненужни обстановки.

„ При нито един трамвай, който е оборудван с спешни кранове, не се наложило отваряне спешно, нито строшаване стъкло с чукче от 39 години”, разяснява Иво Василев от Столичния електротранспорт.

Един от пасажерите обаче му отговори, че и в Своге от 39 години не е падал рейс.

Годишно от трамваите се крадат към 25 спешни чука, а от рейсовете – десетки всяка седмица.

От Столичната община твърдят, че годишните механически прегледи на транспортните средства от Градския превоз подсигуряват и качеството на спешното обородуване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР