Липсва ясна визия за развитието на пътния сектор, както и

...
Липсва ясна визия за развитието на пътния сектор, както и
Коментари Харесай

Инж. Лазаров разкри провала на служебния кабинет в пътния сектор

Липсва ясна визия за развиването на пътния бранш, както и на добра организация в бранша, които са също част от нашите претенции и чакаме разговор със сегашното управление на Министерство на регионалното развитие. Проходът на Републиката е основна артерия за прекосяването на директния трафик от северната ни съседка към южната ни съседка, а той е затворен за ремонт.

Това разяснява инж. Лазар Лазаров, изпълнителен шеф на браншова камара "Пътища ".

"И е разумно администрацията да направи организация незабавно със прилежащите ни пунктове, само че това не е напрамено. Затова и сега царува цялостен безпорядък.

Тази липса на организация е и във връзка с зимното поддържане на пътищата за тази година. Българските компании за зимно разчистване не са получили възлагане на работа за тази година.

Така че, те няма да имат право да излязат на пътя, даже да правят превантивни дейности като опесъчаване ", разясни той пред БНР.

По думите му не е правилно, което твърди министърът на районното развиване, че има публични поръчки за зимното поддържане.

"Това е погрешно, което тя (Комитова, бел. ред.) споделя, в случай че скрито са ги оповестили, ние не знаем, че те са оповестени. Нейната оставка може да не реши казуса, само че най-малко няма да го задълбочи.

Пет месеца тя нищо не направи. Но занапред проблемите ще се задълбочат, поради непочистените пътища пред зимния сезон ", съобщи инж. Лазаров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР