Липсва подобрение на качеството на ВиК услугата, на качеството на

...
Липсва подобрение на качеството на ВиК услугата, на качеството на
Коментари Харесай

Мая Манолова: Правителството трябва да подпомага водно бедните хора в страната

Липсва усъвършенстване на качеството на ВиК услугата, на качеството на водата, липсват и действителни вложения. За 2017 година няма понижаване на загубата на вода, а в противен случай - усилват се. Затова настояваме за преразглеждането на бизнес проектите на ВиК-та. Това съобщи националният омбудсман Мая Манолова по време на общественото разискване поради идното нарастване на цената на водата в постройката на КЕВР, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Съмнението на жителите е, че ВиК не извършват своите функционалности и задължения към потребителите, акцентира тя.

По думите ѝ готвеното нарастване е незаслужено. Манолова попита КЕВР какви са изгодите от досегашните нараствания на цената на водата. „ Ако действителните изгоди не са налице, тогава е неизбежно да се преразгледат бизнес проектите на сдруженията “.

„ На последващо място е обществената търпимост на цената на водата. Крайно време е държавното управление да предприеме ограничения за подкрепяне на водно бедните хора в страната. Има хора, които не могат да заплащат сметките си за вода. Ще настояваме за нормативни промени. Наясно съм, че като омбудсман не мога да спра нарастването на цената на водата, само че мога да слагам проблемите на масата и да упорствам те да бъдат решавани “, акцентира Манолова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР