Липсва подкрепа от страна на лекарите в страната, и Българския

...
Липсва подкрепа от страна на лекарите в страната, и Българския
Коментари Харесай

Липсва подкрепа от лекарите за имунизацията

Липсва поддръжка от страна на лекарите в страната, и Българския съюз в частност, за имунизацията против COVID-19. Около това сплотиха представители на Обществения съвет, който бе основан за повишение на публичната осведоменост за изгодите от имунизациите на среща със здравния министър доктор Стойчо Кацаров. 

Той съобщи, че сега е най-подходящото време, с цел да поставим общо изпитание в битката с пандемията у нас, като добави, че това не е единствено персонална отговорност, а и такава към обществото в неговата целокупност. 

Доц. доктор Александър Оскър разгласи, че сега България е преди всичко по % лекари, които оспорват и слагат под въпрос ваксинирането, като е от изключителна значимост персоналните лекари да се включат в организационния развой. 

Здравният министър е безапелационен, че поради протичащото се в Европа и към този момент забележимото нарастване на новите случаи на ковид поради Делта разновидността не можем да чакаме, че държим нещата под надзор. Кризата не е под надзор, акцентира той и добави - никой не може да предвижда с цялостна акуратност по кое време ще има нова вълна на вируса в България.
Според доктор Кацаров решението е следното: Простичко е, потвърдило се е към този момент - да се имунизират повече хора. Той обаче акцентира, че не трябва хората да бъдат принуждавани да се имунизират, само че и сподели, че при единствено 25% имунизирани в България и то не всички с цялостен имунизационен курс (с подобен са към 12%), няма по какъв начин да приказваме за социална здравна сигурност по тематиката COVID-19.

" Сега е време да вземем решение като общество ", акцентира проф. Мира Кожухарова, основен консултант на здравния министър. Тя беше безапелационна и за друго - който е напълно имунизиран, е предпазен против индийския ковид вид Делта.

И Кацаров, и Кожухарова помолиха представителите на Обществения съвет, които служебният здравен министър дефинира за авторитетни хора, на които може да се има вяра и обществото има вяра, да се засилват, с цел да тръгне още веднъж имунизационният развой. В момента той действително е спрял, счита ръководителят на към този момент преобразувания имунизационен щаб проф. Красимир Гигов. Когато убеждаваме хората, би трябвало да им дадем персонален образец - това беше едно от главните послания на срещата.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР