Липсва информация за това до къде стигнал процесът по организация

...
Липсва информация за това до къде стигнал процесът по организация
Коментари Харесай

Експерт обвини директора на РИОСВ-Враца в прикриване на информация за серовъглерода

Липсва информация за това до къде стигнал процесът по организация извозването на рисковия серовъглерод от Враца, сигнализира специалистът от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Враца и ръководител на междуведомствена комисия инж. Георги Караиванов. По думите му краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на еко инспекцията Христо Христов отхвърля да координира с него дейностите и криел информация, макар че Караиванов е ръководител на междуведомствената комисия. Христов отхвърли и среща с медиите, под претекст, че приемал въпроси единствено документално.
„ Бях няколко дни в отпуск и желаех да получа информация дали има някакво развиване по тематиката, за каквото чух, че има. Пуснати са писма през главата ми до шефа на компанията и министерството, по отношение на предоставяне на периоди за средата на юли за извозването на серовъглерода. Всичко се крие от мен, по този метод скриха и разбори от лабораторията. Не ми е прелестно локални органи на ръководство да ми подмятат закани, че в тази компания всичко е било наред 20 години, само че това не дава отговор на истината. 2009 и 2011 година мой някогашен сътрудник е издал наставления и акт за 2000 лв.. Поискана е проверка на резервоарите, която не е била изпълнена. Фирмата не е платила акта и той е в Национална агенция за приходите. Значи не всичко е било наред още тогава “, заяви Георги Караиванов и изрече терзанията си, че всичко е обхванато в някакви неистини.
„ Самият притежател на компанията споделя лъжи, че нямало проблеми в протоколите, а това не е по този начин. 2018 са написани и неизпълнени наставления, след които е последвал акт, който бе укрит. След повдигането на звук към случая се появи новият шеф депутатът Станислав Попов и подписаха акта след 6 месеца търсене и криене. На 18 май дадоха обещание, че ще бъде всичко извозено до края на месеца и че ще има мобилна лаборатория на терен, само че няма такова нещо. Знаем, че извозването е един комплициран развой, само че настояваме за почтеност и приемане на съответна информация “, посочи Караиванов.
Предстои инспекция на място на 2 юли. След нея ще бъде поискана обществена среща с шефа на компанията и ръководещите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР