Липсва част от пътя“: Една трета от асфалта на Северната

...
Липсва част от пътя“: Една трета от асфалта на Северната
Коментари Харесай

Вечерни новини: Липсва една трета от асфалта на Северната тангента; Измами в български ТЕЦ-ове

„ Липсва част от пътя “: Една трета от асфалта на Северната скоростна дъга го няма
Северната скоростна дъга на София влиза в листата с пътни обекти с изчезнал асфалт. Извършена инспекция от районния министър Иван Шишков в региона на надлеза над бул. „ Челопешко шосе “ демонстрира, че една трета (около 6 см) от заложения по план асфалт, който би трябвало да е 20 сантиметра, липсва.
Всички виждаха черния пушек от ТЕЦ-овете, само че чакаха Кьовеши
Черен дим, замърсен въздух, доста сигнали за нередности, наказания и видни нарушавания на разпоредбите. Така в резюме звучи предисторията на следствието, което през вчерашния ден стартира Европейската прокуратура против няколко ТЕЦ-а и топлофикации в България, свързвани с Христо Ковачки.
Властта ще прави нова поръчка за лизинг на въздушни коли за спешна помощ
Служебната власт изненадващо реши, че България би трябвало да си обезпечи най-малко два медицински хеликоптера на лизинг, с които да стартира образованието на медицинските екипи. За задачата следва Министерство на превоза да започва поръчка. Това стана ясно от конференция на служебния здравен министър Асен Меджидиев.
Къщи от контейнери: Имат ли бъдеще в България?
За качеството и контрола на строителния развой както в България, по този начин и в Турция, се заприказва още в първия ден след опустошителните трусове в южната ни съседка. Безспорно би трябвало да се направи проверка на качеството на строителството, както и да се акцентира на неговия надзор. Но било ли е допустимо при земетресение от подобен мащаб да се избегнат последици? Това, за жалост, е въпрос, на който надали ще намерим в миналото отговор.
Възраждането на Летище Русе от частни компании отива на съд
Възраждане на Летище Русе отива на съд, само че в това време общината към този момент дава действителен старт на плана. Административният съд в Русе е образувал дело срещу решението на общинския съвет да даде безплатно аеропорта край с. Щръклево на сдружението „ Еъпорт Русе “ за период от 10 години. Жалбата обаче няма да спре отдаването, защото Общинският съвет е подал молба за допускане на авансово осъществяване на оспорения акт, а съдът я е приел.
Франция сложи началото на европейския нуклеарен съюз
Единадесет страни от Европейски Съюз заявиха желанието си да " укрепят европейското съдействие " в нуклеарната енергетика, с цел да разработят " нови планове ", като вземат поради нуклеарната сила в декарбонизацията на стопанската система. Това написа Le Figaro, базирайки се на заключителната декларация на министрите на енергетиката на тези страни.
„ Шел “ купува 5 бензиностанции на пловдивската „ Емко-М “
„ Шел България “ желае да закупи пет бензиностанции, благосъстоятелност на пловдивската компания „ Емко-М “. В договорката влизат и магазините за бързооборотни артикули в обектите. Преди обаче придобиването да стане факт, Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) би трябвало да се произнесе какъв ще е резултатът върху пазара на горива в страната.
Търговските аташета ще рапортуват цените в европейските супермаркети
В битката с високите цени на храните в България се включват и комерсиалните ни представители чужбина. Днес министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов разпореди на аташетата да събират данни за цените на питателните артикули в няколко европейски страни.
Сунак реализира огромна победа с новото съглашение за Брекзит
Това беше огромна победа за министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак, който съумя да направи това, което предшествениците му не съумяха да обезпечат – договорка с Брюксел за инспектиране на съглашението за Брекзит.
Китайският вкус за газ пораства и тормози Европа
Доставките на газ в Европа могат да бъдат по-силно наранени даже от цялостното прекъсване на съветските потоци, в случай че търсенето на газ в Китай тази година се окаже по-голямо от предстоящото. Това демонстрира последния отчет на Международната организация по енергетика, оповестен през днешния ден.
Сбъдва ли се фантазията на Сатоши Накамото за биткойн заплащания?
Сатоши Накамото би се гордял. Все още младият биткойн може би най-сетне се отплаща за вярата на своя основател. 15-годишната криптовалута е изпълнила доста функции – от източник на спекулации до хеджиране против инфлацията – само че към момента се бори да откри ясна еднаквост. Сега има възходящи признаци, че се доближава към предназначението си: заплащания, написа Reuters в собствен разбор.
Класация на Bookmakers.bg: Кои са водещите онлайн букмейкъри в България
С всяка минала година онлайн секторът за спортни
залози у нас се развива с бързи темпове. Брандовете влагат доста в своите онлайн платформи, с цел да привлекат вниманието на играчите. На българския пазар към този момент оперират някои от международно наложените марки. Те се конкурират с българските компании, които не им отстъпват по качество на предлаганите услуги. Пълен лист с лицензираните онлайн букмейкъри ще намерите на Bookmakers.bg, където водещите операторите са подредени и в още други ранглисти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР