Липсите в сферата на здравеопазването се усещат не само в

...
Липсите в сферата на здравеопазването се усещат не само в
Коментари Харесай

И Германия се бори с недостиг на лекарства


Липсите в областта на опазването на здравето се усещат освен в България.

Германия е следващата страна в Евросъюза, бореща се с дефицит на медикаменти. Там в необикновен проблем се трансформира неналичието на задоволително лекарства за поддържащата терапия след лекуване на ракови болести.

Броят на медикаментите за поддържащата терапия след лекуване на ракови болести, които липсват в Германия, се е нараснал доста през последната година.

Това се трансформира в доста сериозен проблем, тъй като за някои от тях опция мъчно се намира. Дори и да бъде открита, не липсват случаи на съществени странични резултати, които постановат прекъсването на приема на медикаментите и надлежно прекъсването на лечението.

Основните терзания на лекарите са, че няма изгледи обстановката скоро да се усъвършенства и упорстват да бъдат взети ограничения.

Причините за дефицита са разнообразни. От една страна проблеми с производството и зависимостта от веригите за доставки в чужбина, а от друга - нараснало търсене. В обособени случаи има проблем, че медикаментите се изтеглят от пазара и по стопански аргументи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР