Липсата на вода и канализация изкара жителите на софийското село

...
Липсата на вода и канализация изкара жителите на софийското село
Коментари Харесай

Граждани на Волуяк се вдигнаха на протест заради липсата на вода


Липсата на вода и канализация изкара жителите на софийското село Волуяк на митинг, заяви БНР. Хората настояха Столичната община да откри решение на казуса.

Събралите се на площада до ЖП гарата в селото желаеха общината да се погрижи за тях и да им обезпечи естествен живот. Селото няма канализация и тръбопровод, инфраструктурата не е добра, няма и комфортен градски превоз, споделиха протестиращите.

"Всяка къща е на септична яма. Всяка къща има бунар или сондаж. Вода няма за хората. На какво наподобява? Газим в тиня, автобусите не идват. Елементарните условия, да се усеща човек добре у дома, просто ги няма. А въпреки всичко сме в 21 век. Не е обикновено ", разясниха протестиращи.

Към недоволните поданици на Волуяк се причисли ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия в София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов, който предложения протестиращите в общината.

"Поканих част от протестиращите да си създадат внушителен комитет от трима-четирима души, ще проведем среща идната седмица с изпълнителния шеф на "Софийска вода " и ще се търси вид или от "Софийска вода " да бъдат финансирани, или опция в идващите интервали ", сподели Паргов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР