Липсата на сигнали за напредък в преговорите между Русия и

...
Липсата на сигнали за напредък в преговорите между Русия и
Коментари Харесай

Петрол и алуминий поеха нагоре: Европа обмисля ембарго на нефтения внос от Русия


Липсата на сигнали за прогрес в договарянията сред Русия и Украйна докара до нов растеж на цените на петрола. Друга причина е, че тази седмица Европейският съюз се чака да разиска още веднъж, дали да бъде наложено ембарго на доставките на нефт от Русия.

Фючърсите и на двата референтни петролни сорта нарастнаха с над 3% тази заран. Сортът Брент от Северно море се котираше за 111,46 $ за барел, а американският лек недопечен нефт - за 108,25 $ за барел.

Алуминий

Цената на алуминия също потегли нагоре. Тя се увеличи с близо 5% тази заран на Лондонската борса за метали на фона на терзанията от нарушавания в предлагането, откакто Австралия забрани износа на глинозем и алимуниеви руди за Русия като част от глобите против Москва поради нашествието в Украйна, осведоми Ройтерс.

Решението на Канбера ще понижи опцията на Русия да създава алуминий, който е изхабен артикул с основно значение за съветската стопанска система, уточни австралийското държавно управление. Русия обезпечава към 6% от международните доставки на алуминий и 10% от доставките на никел.

В Лондон контрактите за алуминий доближиха 3533 $ за звук, отбелязвайки най-много от 10 март. На борсата в Шанхай най-търгуваните фючърси с доставка през май нарастнаха с 2,1% до 23 055 юана (3624,37 долара) за звук - най-високото ниво от 8 март

Природен газ

Цената на природния газ на хъба TTF в Нидерландия през днешния ден се движи надолу. Малко преди 11 часа българско време котировките на синьото гориво там се движеха с 4,6% под петъчните равнища на затваряне до 100,19 евро за мегаватчас.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР