Липсата на работна ръка за бизнеса в общината, рехабилитацията на

...
Липсата на работна ръка за бизнеса в общината, рехабилитацията на
Коментари Харесай

Георги Търновалийски с приемна в община Калояново

Липсата на работна ръка за бизнеса в общината, рехабилитацията на инфраструктурата и запазването и реконструирането на запуснати общински и частни здания бяха измежду въпросите, които жителите на община Калояново сложиха по време на приемната на народния представител от Българска социалистическа партия за България Георги Търновалийски.

„ Повече от година се бави отговора от Фонд „ Земеделие " по два плана на общината за реорганизация на междуселски пътища и рехабилитация на уличната мрежа, като по плановете, които сме входирали по размер 7.2. няма никакво придвижване. ", сложи остро въпроса зам.-кмета на общината Веселин Бонов, който дружно с общинските съветници от левицата показа належащите проблеми пред общината. Търновалийски се ангажира да сложи въпроса пред министъра на земеделието, защото в сходна обстановка се намира освен община Калояново.

„ Това е проблем, който би трябвало да откри своето решение, с цел да не се спъва работата на локалната власт и да се развива общината. В поддръжка на общините ние, народните представители от Българска социалистическа партия за България внесохме и тъжба в Конституционния съд, касаеща закона за обществените финанси, защото сме очевидци на незаслужено разпределяне на средства на доближени до ръководещите общини. Това би трябвало да се приключи и всяка община да има късмет да получи спомагателни средства за развиване. ", безапелационен бе социалистът.

Освен този въпрос на вниманието на Георги Търновалийски бе подложен още веднъж и казуса с рушащата се черква в с. Черноземен, която към този момент една година стои заключена. „ Състоянието на храма, възобновяване на този монумент на културата бе тематика, която кмета на селото сложи пред мен още в предизборната акция и е ангажимент, който съм поел, тъй че още тази седмица импортирам въпрос до министъра на културата за подхванатите дейности по реорганизация и реституция на храма. " показа Георги Търновалийски.

Приемните на народните представители от Българска социалистическа партия за България ще продължат със срещи в община Садово.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР