Липсата на работна ръка е един от най-големите проблеми, пред

...
Липсата на работна ръка е един от най-големите проблеми, пред
Коментари Харесай

Роботите идват, за да спасят българското земеделие

Липсата на работна ръка е един от най-големите проблеми, пред който е изправен земеделския отрасъл в последните години. Въпреки все по-добрите условия на труд, отливът на служащи е измежду основните аргументи фермерите да затварят стопанствата си. В същото време, конкуренцията на пазара и новите екологични условия на Европейски Съюз покачват нуждата на внедряването на нови автоматизирани технологии.

Бъдещето на роботиката в селското стопанство наподобява обещаващо. С напредването на технологиите можем да чакаме още по-сложни и самостоятелни роботи, които да бъдат по-адаптивни и способни да се оправят с огромното многообразие от задания и култури, само че и да работят в синхрон с служащите. Интегрирането на изкуствен интелект пък ще им разреши да вземат решения в действително време, което в допълнение ще усъвършенства тяхната успеваемост.

Докато светът се бори с провокации като изменението на климата и възходящото население, роботизираното земеделие ще играе сериозна роля за гарантиране на продоволствената сигурност и резистентност. Повишавайки успеваемостта и намалявайки въздействието на селското стопанство върху околната среда, автоматизираните системи ще трансформират селското стопанство и ще обезпечат умерено и печелившо бъдеще на бранша.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР