Липсата на присъствена форма на обучение в езиковите учебни центрове

...
Липсата на присъствена форма на обучение в езиковите учебни центрове
Коментари Харесай

На карта е обучението на 10 000 деца, информират езикови центрове

”Липсата на присъствена форма на образование в езиковите образователни центрове ще докара неизбежно до неприятни резултати на интернационалните изпити за документи и ще сложи на карта плануваното с години висше обучение на хиляди български деца ”.
За това предизвестяват от Асоциация на езиковите центрове в България в отворено писмо, изпратено до премиера Бойко Борисов, здравния и просветителния министър и медиите.

Още в края на януари от Асоциацията писаха до управляващите с молба да им бъде разрешено присъственото образование и за по-големите възпитаници от 5-12 клас, за които последователно и на ротационен принцип бе планувано да се връщат в учебно заведение от 4 февруари. Оттам видяха дискриминация на частния учебен отрасъл в невъзможността им да проработят присъствено за по-големите възпитаници и попитаха по какъв начин по този начин може да се върви групово на мол, само че не и частен езиков урок.

Сега, за следващ път от Асоциацията упорстват да им бъде позволено присъственото образование, защото, по думите им, то визира бъдещето бъдещето на най-малко 10 000 млади българи.

" В последните няколко месеца, в поредност наши писма до Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката изложихме възходящата ни паника от невъзможността за пълноценна подготовка на хиляди български младежи, подготвящи се за изпити за интернационалните документи. Тези документи, както е добре известно, са де факто входящите изпити за редица влиятелни български, европейски и международни университети ", стартира писмото на езиковите центрове. Те показват, че в последните седмици са получили многочислени писма и позвънявания от над 100 подготвителни езикови центъра от цяла България, които са се обърнали към тях със вик за помощ. " Единственото, което те желаят, е да им бъде разрешено да проведат естествени на практика занятия с учениците в оставащите два месеца до изпитите за интернационалните документи. Отново подсещаме, че става въпрос за дребни групи, които имат занятия нормално по два пъти седмично, не се смесват и не контактуват с други потоци обучаеми, а образованието се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Освен това, сериозен дял от учителите и личния състав в езиковите центрове към този момент се имунизираха ", написа в писмото им.

Оттам предизвестяват, че неналичието на присъствена форма на образование и наложителни на практика занятия на място в образователните центрове ще докара неизбежно до неприятни резултати на интернационалните изпити за документи и ще сложи на карта плануваното с години висше обучение на хиляди български деца, езиковите школи акцентират, че " подготовката за тези изпити включва наложителна практическа част, която е невероятно да бъде извършена онлайн ". Не по-маловажна е загубата на известност за езиковите центрове, която те са градили с доста старания. " А загубата на известност, както е известно, води до неприятни стопански резултати и може да принуди доста от тези центрове да затворят порти. Центрове, които към този момент десетилетия приготвят сполучливо най-будните и амбициозни български деца и са своего рода трамплин към качественото им европейско обучение и кариера ", показват още в писмото си, в което ползват лист с подготвителните центрове за изпити за интернационалните документи от цялата страна, които застават зад това искане.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР