Липсата на POS терминал особено остро се усеща на пазари

...
Липсата на POS терминал особено остро се усеща на пазари
Коментари Харесай

Колонката на Visa: Българите все повече се обръщат към дигиталните разплащания

Липсата на POS терминал изключително остро се усеща на пазари и базари, при коафьор, бръснар, козметик, в такси, при доктор, ортодонт или физиотерапевт

Най-новите изследвания на Visa демонстрират, че банковата карта заема второ място (54%) измежду желаните способи за разплащане от българите, а парите в брой не престават да държат първа позиция с 67%. Като съществена причина да се избира заплащане в брой 38% от интервюираните показват отсъствието на опция за цифрова трансакция в магазина или пункта за услуги.

Магазините, които обезпечават опция за цифрови способи на разплащане, се възприемат позитивно от българските консуматори – близо 41% от интервюираните считат, че те са модерни, а 42% от тях – че са насочени към клиента. Една пета от интервюираните пък показват, че са си тръгвали от хранителен магазин, защото липсва опция за покупка с карта. Особено остро неналичието на цифрови разплащания се усеща на пазари и базари, при коафьор, бръснар, козметик, в такси, при доктор, ортодонт или физиотерапевт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР