Липсата на подготвени кадри в металообработването у нас принуждава работодателите

...
Липсата на подготвени кадри в металообработването у нас принуждава работодателите
Коментари Харесай

Работодател от Русе плаща висшето образование на свои служители

Липсата на готови фрагменти в металообработването у нас принуждава работодателите да търсят ексцентрични подходи. За да може да извърши поръчките си, притежател на компания от Русе е решил да заплаща висшето обучение и специализациите на свои чиновници и по този начин да ги задържи на работа, оповестява Българска национална телевизия.

 
В цеховете на тази металообработваща компания годишно се създават 300 тона стоманени елементи за строителството. Заради закритите учебни паралелки за обработка на метали, готови фрагменти няма. Затова шефът Милен Косев взема решение самичък да си сътвори експерти. Убеждава част от служащите си да продължат образованието си, като поема напълно издръжката им за образование.

Милен Косев – шеф на металообработваща компания: " В момента заплащам образованието на две момчета в Техническия университет, с цел да мога да си основа лични фрагменти. За младежите това не е привлекателна работа, трудът не е лек. ”
Александър Николов споделя, че постоянно е мечтал да продължи да учи, само че не е имал финансовата опция. Затова приема предлагането на работодателя си без съмнение.

Александър Николов – оператор: „ Преди нямаше по какъв начин да си го разреша. Избрах тази компетентност, тъй като се приближава най-вече до това, което работя - аз съм на служба оператор и програмист. ”
Работодателят заплаща и инженерната специализация на 40-годишен собствен чиновник, която коства към 10 хиляди лв.. Категоричен е, че в случай че се реши казусът с фрагментите, металообработващият бранш у нас ще се развива още по-динамично, тъй като продукцията им през последните години е желана от западните компании.

Милен Косев – шеф на металообработваща компания: „ Нашите неща са тежки, обемисти и Китай не ни е конкуренция. Ние сме по-евтини от поляци, унгарци, чехи. Западните компании се местят на Изток. Единственият проблем са фрагментите. ”
Според Милен Косев другият вид с намирането на готови експерти за бранша е те да бъдат импортирани от чужбина.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР