Липсата на паркоместа продължава да бъде голям проблем в Букурещ,

...
Липсата на паркоместа продължава да бъде голям проблем в Букурещ,
Коментари Харесай

Шофьорите в съседка на България масово паркират незаконно

Липсата на паркоместа продължава да бъде огромен проблем в Букурещ, а множеството от водачите в румънската столица са принудени просто да оставят колите си, където намерят свободно пространство, даже и по тротоарите.

8 от 10 водачи в Букурещ признават, че най-малко един път са паркирали нелегално. Времето за намиране на място за паркиране постоянно е по-дълго от самото пътешестване, демонстрира изследване на Uber.

Освен това 62% от водачите в румънската столица се сблъскват всекидневно с казуса с намирането на място за паркиране в центъра на града, на работното място или в региона, където живеят.

Изследването, извършено измежду повече от 2700 души, разкрива, че 4-ма от всеки 10 души са взели участие най-малко един път в вербален или физически спор, обвързван с място за паркиране.

Според формалните данни в Букурещ има едвам към 200 000 паркоместа, а колите са над 1 милион. Това значи, че по 5 коли се борят за едно място за паркиране. Според показателя на TomTom румънската столица се подрежда на пето място измежду най-натоварените градове в света и е градът с най-големи тапи в Европа.

Друго изследване демонстрира, че множеството водачи в северната ни съседка правят по няколко други неща, да вземем за пример да употребяват телефона си или да пишат текстови известия, до момента в който карат.

6 от 10 румънски водачи приказват по телефона, до момента в който карат, без да употребяват хендсфрий, а към 40% пишат известия. 18% от респондентите пък са управлявали под въздействието на алкохол най-малко един път, оповестяват локални медии.

Проучването е извършено измежду 8000 души онлайн и е обвързвано с национална акция за сигурност и попречване на трафика.

Румънските пешеходци обаче също постоянно нарушават разпоредбите за придвижване по пътищата. 70% пресичат улиците нелегално, 7% от които го вършат всекидневно. Повече от 60% от пешеходците гледат мобилния си телефон, пишейки известия или играейки игри, до момента в който се движат по улиците. За 12% от тях това е нормалният метод на държание.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР