Липсата на отговори по важни въпроси от най-различно естество продължава

...
Липсата на отговори по важни въпроси от най-различно естество продължава
Коментари Харесай

Чиновниците мълчат: За протеста срещу Гешев, за тол системата, за Нова телевизия и за един хотел

Липсата на отговори по значими въпроси от най-различно естество продължава да е присъща специфичност на българската държавна и общинска администрация. Чиновниците у нас не желаят да приказват по тематики, които са неуместни за тях. А какви са те – ето ги и в идващите редове:
Най-пресният въпрос, по който още не сме изгубили вяра да получим отговор, касае вчерашният митинг против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. От Столична дирекция на вътрешните работи изпратиха публично известие, че един от в действителност двата митинга е пред Висш съдебен съвет, въпреки вторият в поддръжка на Гешев да беше от едноцифрен брой хора, е " нерегламентиран ". Още нощес, в 21:41 часа, отправихме въпрос към Столична дирекция на вътрешните работи кой митинг е нерегламентиран. Отговор досега на издание на материала няма.
Отговори няма и на по-рано сложени въпроси. Още при започване на предходната седмица (15 – 19 юли) отправихме 5 въпроса към Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) по отношение на тол системата. По тематиката избухна скандал след изказвания на " Телетол ", че нещата са толова зле, че АПИ в действителност няма достъп до личната си система за пътни такси. Ето и какво попитахме АПИ:
1. Към днешна дата (16 юли 2019 г.) АПИ има ли достъп до личната си електронна система, за която е платила на компанията " Капш "?
2. Отказвала ли е Пътната организация да даде информация на заинтригуваната компания " Телетол " по отношение на стъпките за нужната регистрация в базата на АПИ, с цел да е допустимо и " Телетол " да бъде равносилен снабдител на електронни услуги?
3. АПИ съдействала ли е на " Телетол " за съблюдаване на откритите периоди за регистрация и за какво в случай че това е по този начин, от " Телетол " не са могли да се свържат в избраното време с отговарящите за това чиновници в Агенцията?
4. Вярно ли е, че към днешна дата няма нито една построена рамка на тол системата от компанията " Капш "? Какво ще предприеме Агенцията, в случай че това е по този начин?
5. В последна сметка на какъв стадий е построяването на тол системата поради обстоятелството, че Народното събрание удължи периода за стартирането ѝ в употреба?
До публикуването на материала няма нито един отговор.
Същата е обстановката и по абсурда с нарушаванията в една от последните диви зони в България – парк " Странджа " и плаж " Листи ". Такива бяха установени от специфична комисия, а създател е екипът на " Олд Скул " на Нико Тупарев, който ги е направил при снимане на най-новото телевизионно риалити на Нова телевизия " Игри на волята ". Изпратихме 5 въпроса до Министерството на туризма още вечерта на 19 юли и те са следните:
1. Отдаден ли е чартърен плаж " Листи " за снимане на телевизионно шоу от Министерството на туризма?
2. Ако плажът е предан чартърен, какви са основанията - по кой закон, по коя разпоредба?
3. Предвидени ли са действия като пробутване на път в парк " Странджа " с булдозери?
4. Ще има ли инспекция дали е повредена предпазена територия?
5. Има ли проблем и с Натура 2000 поради телевизионната продукция?
Отговори не дочакахме – чакаме да забележим при установени нарушавания какви тъкмо ще са глобите!
Последната към този момент порция безмълвие получихме от основния проектант на София Здравко Здравков и началника му – кметицата на столицата Йорданка Фандъкова. Темата е разрешителното за градеж на на плана " Ай Тауър " на " Солни пазар " - това е планът за най-голям хотел в София. Появиха се обаче данни, че разрешителното може би е възобновено непозволено, съпоставено с различен план – " Златен век " на " Артекс " в квартал " Лозенец ", като детайлности за подозренията в тези изглеждащи два идентични случая можете да научите в този материал! Затова отправихме към господин Здравков и госпожа Фандъкова 5 въпроса – още на 18 юли. Те са следните:
Към господин Здравков
1. На коя дата е издадено разрешителното за градеж на " Ай Тауър "?
2. За какъв брой време е важало разрешителното за градеж т.е. до коя съответна дата е било годно?
3. Било ли е възобновено въпросното позволение и на коя дата?
4. Законно ли е възобновено разрешителното с оглед наредбите на Закона за устройство на територията (ЗУТ)?
Към госпожа Фандъкова
1. Имате ли учредения да се съмнявате, че строителната документи на плана „ Ай Тауър “ е противозаконна?
Отговор и до момента няма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР