Липсата на основни хранителни вещества е известно, че допринася за

...
Липсата на основни хранителни вещества е известно, че допринася за
Коментари Харесай

Защо хранителната психиатрия е бъдещето на психичното здраве

Липсата на съществени хранителни субстанции е известно, че способства за появяването на неприятно психологично здраве при хора, страдащи от тревога и меланхолия, биполярно разстройство, шизофрения.

Хранителната психиатрия е растяща дисциплинираност, която се концентрира върху потреблението на храни и добавки за обезпечаване на тези съществени хранителни субстанции като част от интегрирано или различно лекуване на психологични разстройства. Но питателните подходи за тези положения не са необятно признати от главната медицина.

Използване на антидепресанти

 Антидепресанти

Антидепресантът се е нараснал повече от два пъти през последните години. В Англия са издадени 64.7 млн. наставления за антидепресанти през 2016 година с цена 266.6 млн. Паунда. Това е нарастване от 3.7 млн. по отношение на броя на предписаните през 2015 година бройки и повече от два пъти повече от издадените през 2006 година 31 млн. броя. Този метод допуска, че неприятното психическо здраве, породено от обществените условия, се преглежда като елементарно лекувано посредством просто разпределяне на опиати. По-тревожно е увеличението на използването на антидепресанти от деца и младежи.

В Шотландия 5 572 деца под 18 години са били предписвани антидепресанти за тревога и меланхолия през 2016 година Тази цифра се е нараснала повече от два пъти от 2009/2010. Но съгласно английския проф. Дейвид Хейли 29 клинични изследвания за използването на антидепресанти при младежите не са посочили никакви изгоди. Тези изследвания разкриха, че вместо облекчение на признаците на тревога и меланхолия антидепресантите са предиздвикали децата и младежите да мислят за самоубийство. Той има вяра, че антидепресантите са надписани и че има малко доказателства, че те са безвредни за дълготрайна приложимост. Предполага се, че антидепресантите основават взаимозависимост, имат неприятни странични резултати и не могат да разчитат на това, с цел да облекчават постоянно признаците.

 Здравословно хранене

Хранене и неприятно психическо здраве

В развитите страни като Англия се яде по-голямо многообразие от храни, в сравнение с преди - само че това не значи, че сме добре подхранени. Всъщност, доста хора не ядат задоволително хранителни субстанции, които са от значително значение за положителното здравословно положение на мозъка, като избират диета от мощно модифицирана храна, съдържаща изкуствени добавки и захар.

Връзката сред неприятното психическо здраве и питателните дефекти от дълго време се признава от експертите по хранене, работещи в спомагателния здравен бранш. Психиатрите обаче едвам в този момент осъзнават изгодите от потреблението на хранителни подходи към психологичното здраве, като приканват своите връстници да поддържат и изследват тази нова област на лекуване.

 Омега мастни киселини

Сега е известно, че доста психологични болести са породени от инфектиране в мозъка, което в последна сметка предизвиква гибелта на нашите мозъчни кафези. Този инфекциозен отговор стартира в червата и е обвързван с неналичието на хранителни субстанции от храната ни като магнезий, омега-3 мастни киселини, пробиотици, витамини и минерали, които са от значително значение за оптималното действие на нашите тела. Последните изследвания демонстрират, че питателните добавки като цинк, магнезий, омега-3 и витамини В и D3 могат да оказват помощ за възстановяване на настроението на хората, облекчение на тревогата и депресията и възстановяване на умствения потенциал на хората с заболяването на Алцхаймер.

 Цинк

Магнезият е един от най-важните минерали за оптимално здраве, само че доста хора имат липсва от него. Едно изследване откри, че дневната добавка на магнезиев цитрат води до доста усъвършенстване в депресията и безпокойството, без значение от възрастта, пола или тежестта на депресията. Подобрението не траяло, когато добавката е спряна.

Омега-3 мастни киселини са друго хранително вещество, което е от решаващо значение за развиването и действието на централната нервна система - и неналичието е обвързвана с ниското въодушевление, когнитивния спад и неприятното схващане.

 Магнезий

Ролята на пробиотиците, потребните живи бактерии в храносмилателната система, за възстановяване на психологичното здраве също е проучена от психиатри и диетолози, които откриват, че приемането им всекидневно е обвързвано със доста понижаване на депресията и тревогата.

Комплексът от витамин В и цинк са други добавки, които понижават признаците на тревога и меланхолия.

Медицинското обучение обичайно изключва знанията за храненето и връзката му с заболяванията. Това докара до обстановка, при която доста малко лекари имат вярно схващане за значимостта на храненето. Предполага се, че питателните интервенции нямат задоволително доказателства, с цел да поддържат използването им за попречване или поддържане на благосъстоянието и по този начин се оставят на диетолозите, а не на лекарите, да поучават.

 Диета

Но защото се натрупват доказателства, е време здравното обучение да вземе съществено храненето, тъй че бъдещите общопрактикуващи лекари и психиатри да знаят толкоз за ролята си в положителното здраве, колкото и за анатомията и физиологията. Състоянието на нашето психическо здраве може да зависи от него.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР