Липсата на напредък по преговорите между ЕС и Лондон все

...
Липсата на напредък по преговорите между ЕС и Лондон все
Коментари Харесай

ЕС се готви за Брекзит без сделка

Липсата на прогрес по договарянията сред Европейски Съюз и Лондон от ден на ден доближава Брюксел до концепцията за Брекзит без договорка. Това оповестява английският в. "Гардиън ", отбелязвайки, че към момента няма изясненост по кое време ще бъдат възобновени договарянията на високо равнище.
Британското държавно управление желае договарянията да бъдат завършени до края на есента, с цел да може възможното съглашение да бъде прокарано през английския и през Европейския парламент. В същото време на среща тази седмица дипломатите от Европейски Съюз реализираха единодушие да проведат няколко семинара през ноември, ако не бъде реализирано единодушие с Лондон. На срещите ще се разискват тематики като правата на европейските жители, авиацията, превоза, митниците, граничния надзор и финансовите услуги.
Все още, съгласно източници от Брюксел, нито една от страните не се е отказала от среща на върха за Брекзит в средата на ноември.
Някои европейски представители виждат все по-голям риск от сюжет без договорка, в случай че английският парламент блокира съглашение сред премиера Тереза Мей и Европейски Съюз, добавя "Гардиън ".
Припомняме, че договарянията към момента са в задънена улица, тъй като Лондон и Брюксел не могат да намерят общо решение към границата сред Ирландия и Северна Ирландия. Според други източници, основният договарящ за Брекзит от страна Европейски Съюз Мишел Барние, е декларирал пред евролидерите по-рано този месец, че не чака прогрес до декември.
Настроенията на Острова от ден на ден са към разновидността за втори референдум за Брекзит. Под петиция с това искане се подписаха над 1 млн. британци.
Британски политици, които водят акцията за втори референдум, в това число и Садик Хан, кметът на Лондон, приканиха Барние през предходната седмица да стартира обмисляне за удължение на двугодишния интервал на договаряния.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР