Липсата на кворум провали заседанието на Народното събрание в сряда.

...
Липсата на кворум провали заседанието на Народното събрание в сряда.
Коментари Харесай

Парламентът не събра кворум, опозицията пръска вируси

Липсата на кворум провали съвещанието на Народното събрание в сряда. Управляващите съумяха да съберат 119 народни представители за първата регистрани, което два гласа по-малко от нужното.

При втория опит регистралите се депутати бяха 118 и ръководителят на параламента Цвета Караянчева разгласи, че няма да има съвещание.

“Колеги от Българска социалистическа партия, апелирам ви, не надничайте през вратата. Когато имаме кворум, ще ви извикаме. Ако ви е забавно, елате да се регистрирате “, прикани Караянчева опозицията, отсъстваше от пленарната зала. Извън залата бяха и депутатите от Движение за права и свободи.

На днешното съвещание Народното събрание трябваше да гласоподава промени в Закона за обществените финанси, Закона за Данък добавена стойност и Закона за протекция на детето.

След неуспеха на заседаието ръководещите упрекнаха опозицията в " байганьовска политика ", безнаказаност, " дребното сметкаджийство " и " напръскване на вируси ". Преди години, когато ГЕРБ не беше част от властта, Бойко Борисов твърдеше, че обезпечаването на кворум е работа на ръководещите, само че в този момент ръководещото болшинство на процедура хвърли виновността за проваленото съвещание точно на опозицията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР