Липсата на комуникация, западащият сексуален живот и липсата на време

...
Липсата на комуникация, западащият сексуален живот и липсата на време
Коментари Харесай

Липсата на комуникация и секс водели до раздяла на родителите след раждането на бебе

Липсата на връзка, западащият полов живот и неналичието на време един за различен са измежду най-честите аргументи за раздялата на новите родители, написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на изследване, направено във Англия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Допитването на Ченъл Мъм и Бейби Шоу е обхванало 2000 майки и бащи. Резултатите демонстрират, че една трета от родителите изпитват съществени проблеми във връзката си през месеците след раждането на бебето, а една пета се разделят дефинитивно през първата година.

Авторите на изследването са открили, че до разлъка се стига най-често през първите шест месеца след появяването на бебе. Една на всеки три двойки акцентира като съществена причина за разрива " цялостната липса на връзка ". Около тридесет на 100 от родителите споделят, че по-рядко вършат секс след раждането на детето. Двадесет и девет % от участниците в допитването споделят, че им липсва привързаността, която са споделяли преди появяването му. Изневярата, постоянните кавги, по-слабата ангажираност на единия сътрудник с грижите за бебето, опитите за пригаждане към новата отговорност също водят до неразрешими проблеми сред родителите.

Една четвърт от интервюираните обаче признават, че са имали проблеми във връзката и преди появяването на бебето, които са се влошили след раждането му.

Данните от допитването сочат още, че над 60 % от родителите не са били готови за голямото влияние, което бебето оказва върху живота им.

Половината от двойките споделят, че се карат по-често отпреди. Една трета разкриват, че от време на време с дни не беседват с колегата си.

Липсата на секс или натискът за фамилиарност най-често стават мотив за кавги, дружно с недоспиването.

Една пета от родителите споделят, че неналичието на сън е толкоз сериозна, че ги прави неспособни да осъзнаят какво се случва във връзката им.

За жал една четвърт от двойките съвсем не намират време за себе си след раждането на бебе, а 28 % признават, че когато са дружно, не вършат нищо друго, с изключение на да се карат.

Двадесет на 100 от двойките споделят, че не взимат никакви ограничения, с цел да запазят връзката си през първите месеци след появяването на дете.

Около 23 % споделят, че се обръщат за помощ и поддръжка към близки и другари, а 24 % се стремят да си поделят домакинската работа. Други способи, които сътрудниците употребяват, с цел да поддържат връзката си, са шерването на нощните хранения, намирането на време за секс, излизанията вечер и срещите с другари. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР