Липсата на количества на определени лекарства на американския пазар изглежда

...
Липсата на количества на определени лекарства на американския пазар изглежда
Коментари Харесай

Тревогата в чужбина заради лекарства с потенциален канцерогенен ефект, открит от български професор, расте

Липсата на количества на избрани медикаменти на американския пазар наподобява се дължи частично на прекачване на производството им зад граница, неналичието на качествени инспекции и подобаващ контрол. Това пишат в своя профилирана публикация петима специалисти по медицина.
Статията касае изтегляния на така наречен ангиотензин рецепторни блокери, които са известни и под името сартани. Това е клас медикаменти за хипертония. Изтеглянията са поради " замърсяване " при индустриалния развой.
Според написаното, проблемите, измежду които се показва намаляващо доверие в публичното опазване на здравето и фармацевтичния бранш, са почнали от началото на юли, 2018 година. Тогава Американската асоциация по храните и медикаментите (FDA) разгласи " непринудено евакуиране " от пазара на един от подвидовете на клас " сартани " – валсартан.
" Това, което настъпи, се трансформира в огромна степен в невиждана поредност от събития, защото FDA стартира да оповестява за изтегляния и да разгласява предизвестия на уеб страницата си от 2016 година насам. Оттогава американският пазар страда от евакуиране на сартани ", написа още в публикацията.
Авторите заключват, че проблемите не наподобява да бъдат решени скоро и че материалът им има за цел да даде спомагателни насоки за прецизен отговор на " бъдещи сходни произшествия ", в това число теоретичен обзор на действието на сартаните, резултатите, които провокират и сигурността им.
Припомняме, че още от март тази година някогашният към този момент шеф на Кожна клиника на Министерство на вътрешните работи проф. Георги Чернев сигнализира пред Actualno.com за канцерогенен резултат на сартаните при избрани условия и то не на примеси, а на дейното вещество при сартаните. Проф. Чернев е изпратил сигнали до ИАЛ, с данни от клинични наблюдения, а необятен обществен отзив няма – за какво, НАУЧЕТЕ В ТОЗИ МАТЕРИАЛ, както и ОТГОВОРЪТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ТВЪРДЕНИЯ ОТ СТРАНА НА ПРОФ. ЧЕРНЕВ!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР