Липсата на кадри за армията в момента не е заради

...
Липсата на кадри за армията в момента не е заради
Коментари Харесай

Противник на доброволната казарма: Откъде ще дойдат средствата?

Липсата на фрагменти за армията сега не е поради дефицит на претенденти, а поради предварително преустановяване на договорите, основно в офицерския състав, както и незадоволителната физическа подготовка на искащите.

Въвеждат доброволна военна работа в България

Каракачанов се сблъска с парадокса в армията

Това разяснява политологът Христо Панчугов в ефира на „ Здравей, България “ по NOVA в изострен спор за предлагането за въвеждане на доброволна военна работа.

„ По самите отчети на министерството излиза наяве, че армията има напълно разнообразни проблеми, свързани с неналичието на финансов запас, който да обезпечи професионалното осъществяване на отговорностите на професионално служещите в този миг – екипировка и други фактори “ означи той и попита от кое място ще дойдат средствата за новото предложение.

Според депутата от Обединени патриоти Юлиан Ангелов, средствата ще дойдат минимум, поради уговорките, които сме поели от НАТО за застраховане на армията ни. Отделно има спомагателни средства, отпуснати за бранша – близо 100 милиона.

Каракачанов: Привърженик съм на наборната военна работа

„ 5700 са свободните места в армията. Едно е да сключиш контракт за няколко години работа, друго е да бъдеш непринуден боец за шест месеца.

Всичките тези хора, които непринудено отбият военна работа ще имат прерогативи при кандидатстване за работа в полицията и войска или при предпочитание да учат в държавни университети – да има поощряване. Отделно е планувано и възнаграждение, само че не беше конкретизирано какво.

Двамата засегнаха и тематиката за отпадането на наложителната военна работа в предишното, чиито резултат се вижда в сегашното.

„ Тогава е било въпрос на стратегически избор. Когато имате проблем с нефункционираща защита е нужно да се вземе решение какъв вид въоръжени сили да построяваме. Тя е доброволна и към този миг “, отбрани решението Панчугов.

Той беше контриран с аргумента, че това не е било наш ангажимент и други държави-членки на НАТО са запазили сходна работа.

"Тези 5700 са огромен проблем за България, живеем в размирни времена и виждаме какво се случва в района към нас и би трябвало да подсигуряваме националната сигурност, тази работа е за хората, които не са служили " счита депутатът.

„ За шест месеца може да се приготви един младеж – тези хора няма да ги вършим професионални бойци, в случай че имат предпочитание да станат такива- ще бъдат по-добре готови – ще бъдат по-добре и физически и душевен “ беше безапелационен Юлиан Ангелов.

52% от далите отговор в анкета на Vesti.bg за връщането на казармата, изрично считат, че казармата би трябвало да е наложителна за мъжете. Хората, които са по-умерени и утвърждават мярката, само че в случай че е единствено за доброволци, са 22%. Тези, които са срещу са съвсем същия % – 23, 89%

Според министъра на защитата Красимир Каракачанов, той имал увещание от премиера и Народното събрание, че ще поддържат въвеждане на доброволна работа.

„ Онези младежи, които желаят да получат сходни познания и умения, да могат непринудено да служат. Не като кадрови военнослужещи, а като доброволни в порядъка от 6 до 9 месеца, зависи от специалността, да получат подготовка и след това да влизат в запаса.

Това би довело до решение на казуса с недокомплекта в системата на защитата ", счита вицепремиерът. Министърът уточни като образци Швеция, Финландия и Норвeгия, които връщат наборната военна работа.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР