Липсата на кадри е най-големият проблем на българския туризъм. Това

...
Липсата на кадри е най-големият проблем на българския туризъм. Това
Коментари Харесай

Пламен Димитров, КНСБ: Липсата на кадри е основният проблем на туризма

Липсата на фрагменти е най-големият проблем на българския туризъм. Това е и главната причина за спада на туристите, които не могат да получат качествена услуга. Това разгласи пред Нова телевизия, в предаването „ Плюс минус “, президентът на КНСБ Пламен Димитров.
През годините заплатите в този бранш бяха прекомерно ниски, които отблъсна искащите да работят в туризма. По данни на КНСБ междинната работна заплата в хотелиерството е 841 лева, а в ресторантьорството - 618 лева. 
Резултатът от отлива на фрагменти е спад на качеството на услугата. В момента в този бранш има хиляди работни места, само че няма искащи да ги заемат. Вносът на фрагменти не избавя сезона, защото се търсят доста повече хора, в сравнение с идват да работят в нашите туристически обекти, съобщи Пламен Димитров.

По данни на КНСБ досега в страната са регистрирани 8900 задгранични служащи. Очакванията са до края на годината те да доближат 16 000, само че това не взема решение казуса на българските курорти, съобщи водачът на КНСБ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР