Липсата на желание за секс малко по малко излиза от

...
Липсата на желание за секс малко по малко излиза от
Коментари Харесай

Когато сексът не е важен

Липсата на предпочитание за секс лека-полека излиза от сянката на следващото табу, за което се тормозим да приказваме, само че знаем, че е на всички места към нас. Разбира се, множеството хора се тормозят да приказват за тишината в спалнята, само че и мнозина го вършат мощно, на глас, искайки всички да ги чуят.

Важно е още първоначално да разграничим две понятия - асексуалност и хипоактивно разстройство на половото предпочитание. В първия случай приказваме за психично положение, което в някои случаи или и физиологична причинност. А във втория става дума за все по-често срещано събитие, най-много при младите, породено от външни фактори.

 Снимка 389001

Асексуалност

По медицинските разбирания, асексуални са хората, които имат съответен медицински проблем - нарушено произвеждане на полови хормони или нефункциониращи тестиси да вземем за пример. Асексуалността може да настъпи и в резултат на претърпяно принуждение да вземем за пример.

Асексуалните хора не изпитват никакво полово увлечение към обекти от противоположния или от своя пол. Те просто са им безразлични. За сметка на това, могат да се възбуждат от разнообразни култове. Изпитват и сантиментална или естетична атракция (от задушено другарство или външния тип на някого), само че не и потребност да бъдат интимни.

Точно както половата ориентировка, по този начин и асексуалността не може да се избира и предопределя. Тя ни избира и ние нямаме различен избор, с изключение на да й се подчиним. Засяга хора от разнообразни възрастови групи и публични прослойки и съгласно разнообразни проучвания, с нея се дефинират към 1% от популацията .

Но този % сигурно е по-голям, тъй като мнозина към момента се срамят да приказват намерено за невъзможността да изпитат полово предпочитание към различен човек.

 Снимка 388998

Сексуална дисфункция

Липсата на предпочитание за секс е все по-често срещано събитие. Но не при хората на прага на третата възраст, когато е обикновено сексът да бъде по-скоро събитие, в сравнение с всекидневие. Сексуалната дисфункция визира от ден на ден младежи в дейна и репродуктивна възраст и се трансформира в тяхно всекидневие. Парадокс, нали?!

И до момента в който сексът е на всички места към нас, пренасищането е на разположение. От психически проблем, неналичието на предпочитание за секс се трансформира и във физиологичен - мозъкът действа по друг метод и даже половото наличие не съумява да го настрои на палава вълна.

Според разнообразни проучвания, 1/3 от дамите страдат от полова дисфункция. Но все по-често и функциите в леглото се разменят и дамите са тези, които надали не си просят секс от половинките.

 Сексът, тренировките и калориите - къде е истината
Можем ли да отслабнем със секс

Хормони и калории

А главните аргументи за сушата са ясни - стрес, напрежение на работното място, фамилни и финансови проблем, корист с алкохол и опиати. Всичко това смачква либидото, а и любовните ни връзки. И когато неналичието на секс се трансформира в табиет, идват и физиологичните промени.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР