Липсата на гробище за домашните любимци в Бургас е проблем,

...
Липсата на гробище за домашните любимци в Бургас е проблем,
Коментари Харесай

Ветеринарят пред Дарик: За рисковете от липса на гробище за любимци

Липсата на гробище за домашните любимци в Бургас е проблем, по който би трябвало да се вземат ограничения. В противоположен случай има риск и за здравето на хората. Това разяснява пред Дарик, доктор Антон Чаталбашев от ветеринарната клиника „ Д-р Дулитъл “ в града.

Предложение за построяването на сходен парк беше направено от общински съветници преди седмици. Пред Дарик от организация за отбрана на животните, потвърдиха че доста постоянно в града се случва стопани да заравят своите починали любимци на нерегламентирани места и даже да ги оставят в контейнери за боклук. Тъй като единственият вид на този стадий е кремация в столицата.

По думите на доктор Чаталбашев, с изключение на самостоятелен имот за гробище е желателно да се мисли и за вид местен инсинератор за кремация.

Медикът от клиника „ Д-р Дулитъл “ поздрави своите сътрудници във връзка Международния ден на ветеринарните лекари – 14 декември и прикани стопаните към по-съзнателна грижа към животните.

„ Те са по-беззащитни от нас хората и имат потребност от обич и отношение. Нашият дълг като ветеринари е да поставяме всички старания, с цел да осигурим навременна и ефикасна помощ на животните. Но е значима и отговорността на стопаните - да пазят домашните си любимци, да не ги изоставят в сложните моменти. Много постоянно само благодарността в очите на нашите пациенти ни въодушевява да продължим “, показа още медикът.

Чуйте диалога на Никола Попов с доктор Антон Чаталбашев по случай Международния ден на ветеринарните лекари в звуковия файл:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР