Липсата на годни защитни облекла и съоръжения за пожарникарите и

...
Липсата на годни защитни облекла и съоръжения за пожарникарите и
Коментари Харесай

Главна Дирекция Пожарна Безопасност И Защита На Населението Алармира За Смъртоносна Опасност!

Липсата на годни защитни дрехи и уреди за пожарникарите и спасителите усилва риска от професионални болести, някои от които са нелечими. Неслучайно в отчетите по заболеваемостта на чиновниците от Министерство на вътрешните работи не попада статистика за броя на заболелите огнеборци и спасители, допълват синдикалистите.

В известието се показва, че вследствие на безхаберието на управленията на Министерство на вътрешните работи, болшинството от пожарникарите и спасителите са оборудвани със остарели и негодни за приложимост защитни средства и са принудени да си ги закупуват сами.

Недостигът на средства за поддържане на наличната техника, в това число и закупената по европейски стратегии, основава предпоставки за забавена реакция при зародили катастрофи и риск за живота и здравето на жителите, както и огромни материални загуби, допълват от " Огнеборец ".

Управителният съвет на Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите " Огнеборец " упорства плануваните в оскъдния бюджет за съответната година средства да бъдат употребявани по предопределение - за потребностите на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " -МВР, което да даде опция за съответно обезпечаване на пожарната сигурност и отбрана на популацията при бедствия и изключителни обстановки, както и смяна не по-късно от април 2019 година на подзаконовата нормативна база, посредством която ясно да бъде организиран въпроса чие е задължението по обезпечаването на здравословни условия на труд на пожарникарите и спасителите.

" Огнеборец " упорства и за основаването на фонд за акумулирането на средства, посредством който в допълнение да се дофинансира структурата, нуждаеща се от огромен финансов запас, сходно на практиката в редица европейски страни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР