Липсата на физическа активност ще се отрази не само върху

...
Липсата на физическа активност ще се отрази не само върху
Коментари Харесай

5 грешки, които не трябва да допускате по време на тренировките вкъщи

Липсата на физическа интензивност ще се отрази освен върху килограмите ни, само че и може да е причина за депресивно положение или някои здравословни проблеми. Дори и да сме изолирани у дома, въпрос на организация е да намерим време и мотивация за няколко извършения, с които да подобрим физическата си интензивност. Грешките, които не би трябвало да допускате по време на тренировките у дома - вижте в канала във vbox7:

Пиете кофеинови питиета

Ако изпиете чаша кафе или зелен чай тъкмо преди подготовка, рискът да ви се завие свят и да припаднете е огромен.  Ако обичате да спортувате заран, направете тренировката си преди банкет на кофеинова напитка. А, в случай че нямате време заран и упражнявате вечер, по-добре не пийте кафе или зелен чай следобяд.
 домашни тренировки iStock/Getty Images
Хапвате щедро

Известен факт е, че преди подготовка не би трябвало да се яде. Но, когато стоим у дома, храната в хладилникът се оказва прелъщение, на което мъчно можем да устоим. Въпреки това е значимо да не упражнявате на цялостен корем, тъй като това може да докара до стомашно-чревен дисбаланс.

Консумирате алкохол

Консумацията на алкохол преди подготовка също не е за препоръчване, тъй като той забавя рефлексите и намалява концентрацията.

Пиете доста вода преди подготовка
Макар и водата да е доста значима по време на подготовка, не правете грешката да изпивате огромно количество преди нея. Това може да докара до загуба на сила, намаляване на мускулите и крампи.

 домашни тренировки iStock/Getty Images
Пиете болкоуспокояващи

Много хора вършат грешката да пият болкоуспокояващи преди подготовка, с цел да нямат мускулна тресчица по-късно. Но това е неверно, защото те могат да доведат до проблеми с червата.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР