Липсата на европейска интеграция със сигурност ще забави развитието и

...
Липсата на европейска интеграция със сигурност ще забави развитието и
Коментари Харесай

ЕС против разширяване означава дестабилизация на Балканите

Липсата на европейска интеграция сигурно ще забави развиването и ще провокира нова дестабилизация на Балканите. Това съобщи в Познан полският президент Анджей Дуда, отбелязвайки, че Варшава поддържа политиката на разширение.

„ Новите членове не носят нови рецесии, а в противен случай, нови сили, решения, вероятности. Считам, че и в този случай това е по този начин. Новата власт на Европейски Съюз не би трябвало да пречи на разширението. Европейски Съюз би трябвало да се отвори за новите страни “, сподели Дуда.

Той добави, че всеки е наясно с бурната история на Балканите и че би трябвало да се работи върху това в никакъв случай да не се повтаря.

„ Ако Европейски Съюз се откаже, това ще докара до нова дестабилизация на района. Това би трябвало да бъде основното обръщение от срещата на върха в Познан - че пътят към Европейски Съюз не е безконечен, с непрекъснато слагане на нови цели “, сподели полският президент.

Дуда акцентира, че бъдещето на Балканите зависи от промените в стопанската система и сигурността, както и от промените в региона на върховенството на закона. Той означи също, че Балканите са неразделна част от Европа в географски, културен, исторически смисъл и че без цялостната им интеграция Европа няма да диша с цялостен потенциал.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР