Липсата на експерти бави правосъдието след катастрофи. Това сочи доклад

...
Липсата на експерти бави правосъдието след катастрофи. Това сочи доклад
Коментари Харесай

Дело за фатална катастрофа се бави година и три месеца

Липсата на специалисти бави правораздаването след произшествия. Това сочи отчет на инспектората на Висшия правосъден съвет.

Драстичен образец от Варна – година и три месеца семейство на починало момче чака старта на делото си. 18-годишният Симеон Драгиев и братовчед му пресичат с колела кръстовище във Варна предишния юни. Връхлита ги автомобил, ръководен от недееспособен малолетен. Няколко дни по-късно Симеон почива.

,,За мен е просто неуместно, не знам по какъв начин е допустимо 17-годишен да си купи кола и да се качи да ръководи автомобил без никакви умения и способности'', разяснява Марияна Колева, майка на Симеон.

Братовчедът на Симеон - Кристиян Иванов, е със счупена ключица. По думите му случаят е станал прекомерно бързо, с цел да реагират.

Разследването към момента е в следствието, във фаза досъдебно произвеждане. Затова майката на Симеон се връща от Англия, където живеят 9 години.

,,Абсурдно е, година и три месеца да няма никакво развиване по делото. Ако това се беше случило в Англия, до момента щеше да бъде осъден'', разяснява Марияна.

Срокът на следствието е удължаван неколкократно поради експертизи, твърди окръжната прокуратура.

Шофьорът на автомобила и фамилията му отхвърлиха да застанат пред камерата на bTV.

Наказателният кодекс планува от 2 до 8 години отнемане от независимост в този случай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР