Липсата на достатъчно спасители е основният проблем, констатиран при проверките

...
Липсата на достатъчно спасители е основният проблем, констатиран при проверките
Коментари Харесай

Липсата на спасители бил основният проблем по плажовете на морето

Липсата на задоволително спасители е главният проблем, установен при инспекциите по плажовете това лято. Това сподели в предаването „ Това е България " на Радио „ Фокус " министърът на туризма Николина Ангелкова.

„ На места липсват оборудвани медицински центрове. Друг проблем е обвързван с в допълнение сложени обекти и нарушавания с преместваеми обекти ", сподели още министър Ангелкова. Тя увери, че се вършат инспекции на безусловно всички плажове. Министър Ангелкова добави, че до 15 септември би трябвало да бъде подготвен регламентът за къмпингуването.

„ Увеличава се ползата към този тип туризъм и са нужни промени в Закона за туризма ", сподели още тя.

„ Ние сега работим по създаването на регламента в работна група, в която вземат участие представители както от неправителствения бранш, по този начин и от общините, от бизнеса. Всички, които са декларирали предпочитание, сме ги присъединили. Трябва да се откри вярното решение, да се каже какво е то къмпинг, какви са обособените типове къмпингуване, да се промени Законът за устройство на територията, да има улеснен режим за създаване на къмпинги. Важно е да има естествени условия за къмпинг и сигурно ще променим Закона за туризма, с цел да може да се развива в България по разпоредбите. Ще бъде препоръчан регламентът за публично разискване ", изясни министър Ангелкова.

„ Надявам се благодарение на народните представители измененията да са факт преди идващия летен сезон. Те ще контролират и статута на националните курорти, обвързван с имиджа на българския туризъм, тъй че да има ред и правила, които всеки да съблюдава ", добави тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР