Липсата на достатъчно противопожарни кранове в района затрудни огнеборците.Локализиран е

...
Липсата на достатъчно противопожарни кранове в района затрудни огнеборците.Локализиран е
Коментари Харесай

Локализиран е пожарът, който бушува тази вечер в Бургас

Липсата на задоволително противопожарни кранове в региона затрудни огнеборците.

Локализиран е пожарът, който бушува довечера в южната индустриална зона на Бургас. Огънят е тръгнал от складова база, в която са се съхранявали боклуци за преработване. Повече от три часа пожарникарите опитваха да овладеят огъня. Нанесени са съществени материални вреди, предава Българска национална телевизия.

Пламъците избухнали минути откакто завършил работният ден в склада и чиновниците си тръгнали.

Огънят обхванал цялата територия въз основата, в която са складирани пластмасови бутилки и хартия за преработване. Пламнали и няколко постройки и техника.

" Извършват се отнасяне и събиране на боклуци от опаковки. Води се следствие ", съобщи Евгения Ненова, притежател на складовата база.

" В момента се гаси с шест автомобила, като пожарът е обзет по периметъра, само че заради огромното горивно натоварване ще отнеме време до цялостното му погасяване. Няма потърпевши пожарникари, всичко към този момент е под надзор ", добави Диян Стоянов, заместник-директор на бургаската пожарна.

" Първата заплаха беше за прилежащите парцели, тъй като това е индустриална зона, доста гъсто застроена. Втората заплаха е рискът от обгазяване на най-близкия жилищен квартал, близо 85 хиляди души живеят в него ", добави Димитър Николов, кмет на община Бургас.

" С портативен уред ще правим замерване по 28 индикатора, ще мерим на няколко точки ", сподели още Зинка Стойкова, шеф на РИОСВ-Бургас.

Първите резултати демонстрираха само повишени стойности на бензен, само че единствено в епицентъра на огнената буря и на този стадий риск за популацията няма. Пожарът беше локализиран преди да обхване прилежащи постройки на горящия склад.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР