Липсата на достатъчно гаранции за независима и ефективна съдебна система

...
Липсата на достатъчно гаранции за независима и ефективна съдебна система
Коментари Харесай

Президентът обсъди с правния си съвет необходимостта от промени в Конституцията

Липсата на задоволително гаранции за самостоятелна и ефикасна правосъдна система основава рискове пред развиването на България като демократична и съвременна страна. Някои проблеми от години се задълбочават и решаването им изисква промени в Конституцията.  Това съобщи президентът Румен Радев по време на съвещание на Правния съвет към президента, оповестиха от прессекретариата на президента.

На срещата бяха разисквани предложенията и мненията, направени до момента в хода на инициираните от президента съвещания с представители на академичната общественост, неправителствени организации и ръководители на институции в правосъдната власт

Засилването на гаранциите за отбрана на правата на жителите, конституционният модел на правосъдната власт и гарантирането на независимостта на правосъдната система бяха измежду акцентите на днешното съвещание.  Функциите на Висш съдебен съвет, отчетността на прокуратурата и контролът над актовете й също бяха разисквани от президента Радев и членовете на Правния съвет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР