Липсата на достатъчно гаранции за независима и ефективна съдебна система

...
Липсата на достатъчно гаранции за независима и ефективна съдебна система
Коментари Харесай

Държавният глава обсъди промени в Конституцията с правния си съвет

Липсата на задоволително гаранции за самостоятелна и ефикасна правосъдна система основава рискове пред развиването на България като демократична и съвременна страна. Някои проблеми от години се задълбочават и решаването им изисква промени в Конституцията. Това съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на по време на съвещание на Правния съвет към президента, оповестиха от пресслужбата на президента.

На срещата бяха разисквани предложенията и мненията, направени до момента в хода на инициираните от президента съвещания с представители на академичната общественост, неправителствени организации и ръководители на институции в правосъдната власт.

Борисов с самопризнание: Не желая да съм разединител, мога и да си потегли

Засилването на гаранциите за отбрана на правата на жителите, конституционният модел на правосъдната власт и гарантирането на независимостта на правосъдната система бяха измежду акцентите на днешното съвещание.

Функциите на Висш съдебен съвет, отчетността на прокуратурата и контролът над актовете ѝ също бяха разисквани от президента Радев и членовете на Правния съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР