Липсата на диалог между животновъдите и институциите е довела до

...
Липсата на диалог между животновъдите и институциите е довела до
Коментари Харесай

Румен Радев призова за диалог между животновъдите и институциите на среща в Болярово

Липсата на разговор сред животновъдите и институциите е довела до напрежението в Странджанско, съобщи президентът Румен Радев при посещаване в община Болярово, където през последния месец бяха умъртвени над 3000 животни.

Президентът Радев се срещна със засегнатите животновъди.

„ Ние взимаме парите, започваме да ги харчим и ще пристигна миг, аз след шест месеца няма да имам средства да си купя животни. Днес ми убиват животните, на следващия ден ставам в пет часа сутринта и какво ще върша аз. Откъде ще взема аз средства на другия ден да си платя ток, вода, налози, осигуровки, от кое място “, сподели един от животновъдите.

Според Радев страната не е реагирала съответно в обстановката със болестта в региона на Странджа.

„ Абдикирането на страната от доста значими функционалности като наблюдаване, като профилактика, като карантина “, сподели президентът. И добави: „ И внезапно пристъпване към крайната мярка и най-лесната, просто заличаване животните. За мен не е решение. Има доста други действия, които страната би трябвало да извършва. Тази празнота, която се получи сред хората тук и властта, не може да се запълни единствено с финансови обезщетения “, сподели президентът.

Румен Радев приканва държавното управление за разговор с протестиращите и със стопаните на място, когато се взима всяко едно решение и изключително за метода, по който се извършва. „ Начинът на заличаване на животните тук унищожава нежното доверие на жителите в българските институции “, сподели той.
Консултативният съвет за национална сигурност няма да бъде призован поради огнищата на чума и напрежението в Ямболско, добави още президентът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР