Липсата на държавна стратегия за развитието на морската индустрия е

...
Липсата на държавна стратегия за развитието на морската индустрия е
Коментари Харесай

Едва 10 кораба плават под български флаг

Липсата на държавна тактика за развиването на морската промишленост е главната причина България да не е включена в Парижкия меморандум. Това съобщи пред БНР ръководителят на Българска морска камара капитан Богдан Богданов.

По негови думи отрасловите институции от години неглижират проблемите в морския отрасъл и вършат единствено констатации, вместо да оферират решения.

В последните години България постепенно, само че несъмнено се трансформира в крайбрежна страна , уточни Богданов.

Въпреки че от камарата са изпратили две писма до министерството на превоза с предложение за среща, на която да се обсъдят проблемите в морската промишленост, към момента по този начин и не са получили отговор.
 2023 година идва първият нов транспортен съд за Военноморски сили
2023 година идва първият нов транспортен съд за Военноморски сили

Модернизацията на Военноморски сили можела да закъснее, в случай че Съединени американски щати изиска цялата сума за Ф-16

Секретарят на морската камара Свилен Крайчев изрази мнение, че тези, от които зависят решенията в бранша, преди години са вслушвали повече в настояванията на морския отрасъл.

Не мога да схвана по какъв начин някой, който получава заплата от нашите пари, може да не се отзове на предложение за среща от такава огромна морска общественост, недоумява той.

По данни на капитан Богданов към днешна дата под български байрак плават едвам 10 кораба, а с цел да бъдем включени в Парижкия меморандум, би трябвало да има най-малко 30 визити на кораби под български байрак в пристанища на страни, които вземат участие в него. За последните 3 години обаче тези визити били единствено 26 по негови думи.

Що се отнася до морската промишленост, България към този момент не е морска страна, заключи обстановката Крайчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР