Липсата на чипове значително повлия върху производството на автомобили(снимка: CC0

...
Липсата на чипове значително повлия върху производството на автомобили(снимка: CC0
Коментари Харесай

Bosch инвестира над 400 млн. млн. евро в производство на чипове


Липсата на чипове доста повлия върху производството на коли
(снимка: CC0 Public Domain)

Германската софтуерна група Bosch е приготвила повече от 400 милиона евро за вложения в производството на микрочипове в Германия и Малайзия през идната година. С това компанията се надява да облекчи световния дефицит.

Липсата на чипове за автомобилните компании доста повлия производството на транспортни средства по целия свят в последната година, отбелязва. Някои снабдители разчитат съвсем извънредно на чипове единствено от няколко производителя в Азия и Съединени американски щати. В резултат на казуса производителите бяха принудени да понижат размерите или даже да спрат някои линии.
още по тематиката
По-голямата част от бюджета на Bosch ще бъде изразходвана за бързо разширение на нейната, Германия, където се вършат 300-милиметрови пластини. Този цех бе открит през юни.

Около 50 милиона евро ще бъдат вложени в обект в Ройтлинген покрай Щутгарт за произвеждане на 200-милиметрови подложки, оповестиха още от компанията. Друг план, който ще бъде финансиран, е построяването на оборудване за тестване на полупроводници в Пенанг, Малайзия, добави компанията, без да прецизира размера на вложенията там.

Bosch е известна като производител на електроника и електрически съставни елементи за коли, в това число системи за автоматизация и модернизиран програмен продукт за подкрепяне на водачите.

Когато става дума за чипове, Intel, най-големият производител на процесорни чипове за компютри и центрове за данни, съобщи предишния месец, че може през идващото десетилетие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР